Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Au început înscrierile la Școala Naţională de Jurnalism Media FEM

Ne trezim dimineaţa, ne însoţesc în trafic până la serviciu şi ne încheiem seara în faţa televizorului, privindu-i. Pentru oamenii de media nu e loc de greşeală, de întârziere, de ineficienţă, neprofesionalism sau lipsă de informaţie, dar nici pentru clişee şi stereotipuri de gen. Mass media este un rău necesar. Mijloacele de comunicare în masă sunt indispensabile, iar gradul de responsabilitate al celor care transmit informaţia este covârşitor. Meseria de jurnalist este cu siguranţă una dintre cele mai dificile, dar şi mai pline de satisfacţii, iar magia micului ecran ascunde multă muncă şi cere un nivel de calificare corespunzător pentru ca informaţia furnizate zilnic să confirme aşteptările publicului.

Lansată în mai 2014, Şcoala Naţională de Jurnalism Media FEM este singura şcoală independentă de jurnalism din România și răspunde unei nevoi critice de educație aplicată în domeniul mass-media. Până acum, singurele opțiuni la îndemâna unui tânăr care visează la o carieră în media erau fie instituțiile de învățământ profund teoretizate (facultăţile de profil), fie cele asociate unui trust media care impune direcţia de dezvoltare, filtrând informaţia şi adaptând programa de curs la propriile direcții editoriale.

Proiectul Media FEM este o oportunitate reală pentru oricine să beneficieze gratuit de formare, dar și de actualizare constantă a cunoștințelor din domeniul media. Grupul țintă va putea opta pentru una dintre următoarele cursuri:

  • de calificare: operator introducere și validare date ( 192 de persoane), operator procesare audio video 48 de persoane), cameraman (48 de persoane), cosmetician 44 de persoane), coafor (124 de persoane);
  • de specializare: reporter tv (140 de persoane) și regizor emisie (20 de persoane);
  • de informare: 140 de experți mass media instruiți în domeniul egalității de șanse.

Televiziunea este incontestabil muncă de echipă, motiv pentru care, în realizarea programului și a graficului de curs, am îmbinat practica meseriilor. Astfel, toți practicanții vor învăța să lucreze în regim de live broadcast și, împreună cu formatorii, vor forma o echipă de televiziune completă. Înscrierile se fac cu contact pe adresa mediafem@blcokbustermedia.ro, iar perioada de depunere a aplicațiilor durează până la ocuparea completă a locurilor disponibile.