Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Editare Imagine

„Editarea reprezintă forța creativă a realității filmice și fundamentul artei cinematografice” spunea V. I. Pudovkin, regizor, scenarist și actor rus care a creat câteva dintre cele mai influente tehnici în istoria montajului. Afirmația, făcută în 1915, nu doar că și-a păstrat valoarea, dar cu timpul editarea imaginii a devenit și mai importantă.

Editorul de montaj stabilește structura și conținutul producției în funcție de tonul general, de intensitatea și de ritmul producției la care lucrează. Parte a procesului de post-producție, montajul reprezintă tehnicile de manipulare și rearanjare a imaginilor filmate pentru a crea un produs cu totul nou. Grafică, mixaj de sunet, colour correction, efecte și tranziții între imagini, editarea este un proces complex. Tehnica montajului poate transforma un material în operă de artă sau îl poate distruge iremediabil. Să știi să alegi și să îmbini cele mai relevante imagini și să creezi flowul perfect necesită nu doar cunoștințe tehnice solide, ci și mult simț artistic. Efectele, muzica, grafica sunt și ele o parte fascinantă a montajului care te poate ajuta să-ți pui în valoare munca, însă să știi să creezi o poveste din imagini, să alegi perspectiva ideală pentru ca materialul tău să transmită exact mesajul pe care ți-l propui este un talent pe care poți să-l educi.

• Școala Națională de Jurnalism Media FEM pregătește gratuit 48 de operatori procesare audio-video.

• Este un curs de calificare cu durata de 6 luni la care se poate înscrie orice femeie peste 18 ani cu studii medii absolvite, fără experienţă prealabilă.

• Înscrierea se poate face prin e-mail la adresa mediafem@blockbustermedia.ro. Lăsați-vă datele de contact și unul dintre experții noștri în recrutare vă va contacta în cel mai scurt timp pentru detalii.

• Formatorii în domeniul editării imaginii sunt: Laura Baron și Valeriu Căliman.