Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Laura Baron

Laura Baron este azi prorector al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografie „I.L. Caragiale” din Bucureşti, unde predă Arta Regiei de Montaj.

Laura reprezintă combinaţia perfectă dintre teorie şi practică. Este unul dintre cei mai premiaţi şi apreciaţi specialişti români în editare de film, producţie şi multi-media, cu o carieră în domeniu de peste 20 de ani. Cu mare atenţie la detalii, perseverentă, spontană şi cu un talent desăvârşit în a relaţiona cu alte persoane, Laura a lucrat în producţia de televiziune. A făcut cursuri şi specializări multimedia în Franţa, Anglia şi Belgia şi a montat şi regizat filme TV, documentare, scurt şi lungmetraj şi a fost premiată pentru sunet-montaj la festivaluri de film. Şi-a completat experienţa profesională ca director de producţie într-una dintre cele mai mari agenţii de publicitate din România, Leo Burnett, iar azi găseşte timp pentru a conduce propriul studio de producţie şi postproducţie.

„Sunt pasionată de munca mea. Verbul "a face" a fost întotdeauna imperativul vieţii mele, m-a condus către o viaţă de acţiune. Dacă ştiu că am o treabă de făcut, până n-o termin, n-am odihnă. Şi vreau să o fac foarte bine” spune despre ea Laura Baron.

La Școala Națională de Jurnalism Media FEM, Laura Baron susține cursul de editori imagine.