Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Ligia Necula

S-a format ca trainer la Deutsche Welle Training Center în 1999 şi s-a specializat în jurnalism şi comunicare. Cu un master la Facultatea de Litere şi altul la Facultatea de Sociologie în Dezvoltare Comunitară-Antropologie Socială, Ligia Necula are o experienţă de peste 10 ani în media şi formator de peste 15 ani.

Ca trainer, a format manageri, jurnalişti şi alţi viitori traineri. Lucrează atât cu adulţi cât şi cu grupe de copii, pe care îi învaţă şi despre diversitatea culturală în jurnalism şi media. A menţinut o colaborare îndelungată cu Societatea Română de Radiodifuziune, AFPA, Centrul pentru Jurnalism Independent şi Centrul de Perfecţionare Profesională în Cultură, unde încă mai lucrează ca formator.

În media, a lucrat în special în radio şi a colaborat cu Radio România Cultural, Radio România Actualităţi, dar a participat şi la proiecte radiofonice internaţionale ca Radio Jeunesse – Radio-ul oficial al Summitului Francofoniei din Moncton, Canada. Spune că cel mai important lucru pentru ea rămâne munca la emisiunile de la Radio România Cultural: „Civilizaţii care au fost”, „Cultură şi civilizaţie” şi „Jocul de-a literatura”.

La Şcoala Naţională de Jurnalism Media FEM, Ligia Necula susţine partea de media a cursului de egalitate de şanse şi de gen.