Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Tudor Muşat

Tudor Mușat lucrează în audizovizual de peste 20 de ani. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, a intrat în presă ca reporter la Mediafax și la postul de Radio Pro FM. A trecut la Radio Total, ca redactor de știri, în 1993, când staţia abia se lansase. A ajuns apoi director general al postului.

„Din fiecare ipostază am avut de învățat. Pe fiecare mi-am dorit-o pentru că, în funcție de perioadă şi de context, ea se lega de construcția unui proiect. Uneori să fii la butoanele acelui proiect în care crezi foarte tare e singura garanție că el se va face, aşa că îți asumi şi asta, pentru că ştii că merită. N-am încetat să fiu jurnalist nici în perioada în care dețineam o poziție „managerială”. Funcțiile sunt nişte pârghii conjuncturale. Jurnalist sunt şi îmi place să fiu oricând.”

Timp de trei ani, între 1996 și 1999, a fost redactor și producător la BBC Londra. Şi-a adăugat în CV câţiva ani de radio la Realitatea FM, dar cu munca în televiziune, la Realitatea TV şi, azi, la Digi 24. A fost recompensat cu menţiuni ale Premiilor Clubului Român de Presă pentru reportaj radio şi talk-show radiofonic. Completează experienţa jurnalistică vastă cu numeroase acţiuni de voluntariat, dar şi cu participare la seminarii motivaţionale şi de orientare în carieră în calitate de trainer. Şi totuşi...

“De ani de zile mă identific cel mai bine cu postura de realizator de talk-show, fie de radio, fie de televiziune. Cred că 90% din lucrurile pe care le scriu pe o foaie au la coadă un semn de întrebare.”

La Școala Națională de Jurnalism Media FEM, Tudor Muşat susține cursul de reporteri TV.