Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Valeriu Căliman

Un naufragiat se bucură de liniştea unei insule pustii. Însă va afla că, oricât am dori, nu suntem niciodată cu adevarat singuri. Este filmul de animaţie lansat în 2009 şi semnat Valeriu Căliman.

Valeriu Caliman a studiat Arta Regiei de Montaj şi Arta Regiei de Sunet la Facultatea de Film a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografie „I.L. Caragiale”, unde a obţinut apoi şi un master în animaţie.

A făcut parte din echipa de montaj a două scurtmetraje, „Examen” (2006) şi „Târziu” (2008), şi a lucrat ca editor asistent pentru documentarul „Nunţi, muzici şi casete video” lansat în 2008. A fost colaborator tehnic la filmul de animaţie „Angelus” în regia lui Valentin Eliseu şi a lucrat ca editor la Chainsaw Europe în domeniul postproducţiei de publicitate. Azi este profesor la Şcoala Tehnică Postliceală de Artă Teatrală şi Cinematografică şi editor de materiale publicitare şi film la HIFI Production Group.

La Școala Națională de Jurnalism Media FEM, Valeriu Căliman susține cursul de editori imagine.