Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Cursurile îmbină practica meseriilor, iar cursanții lucrează în echipă completă

Televiziunea este incontestabil muncă de echipă, motiv pentru care în realizarea programului și a graficului de curs am îmbinat practica meseriilor. Astfel, toți practicanții vor învăța să lucreze în regim de live broadcast și, împreună cu formatorii, vor forma o echipă de televiziune completă.

Grupul țintă va putea opta pentru una dintre următoarele cursuri:

  • de calificare: operator introducere și validare date ( 192 de persoane), operator procesare audio video 48 de persoane), cameraman (48 de persoane), cosmetician 44 de persoane), coafor (124 de persoane);
  • de specializare: reporter tv (140 de persoane) și regizor emisie (20 de persoane);
  • de informare: 140 de experți mass media instruiți în domeniul egalității de șanse.

Înscrierile se fac cu contact pe adresa mediafem@blockbustermedia.ro, iar perioada de depunere a aplicațiilor durează până la ocuparea completă a locurilor disponibile.

Materialele elaborate în cadrul proiectului vor fi accesibile tuturor cursanțilorși viitorilor colegi, acesta fiind principalul mijloc de acces la suportul de curs și informație relevantă. La sfârșitulfiecărui curs, participanții vor fi evaluațiși, în funcție de performanțe, vor primi diplome recunoscute naționalși european. Pentru a încuraja participarea la cursuri de calificare, se vor acorda subvenții pentru 456 de femei. De asemenea, pentru a motiva și menține grupul țintăîn cadrul proiectului, cel mai bun cursant din grupa sa va fi premiat.

Pe baza evaluării continue, formatorii vor identifica aspecte ale programei de curs ce pot fi îmbunătățite și vor putea oferi un model performant și eficient. Se va crea astfel un model de bună practică, ale cărui rezultate și modalități de implicare și dezvoltare a resurselor umane va influența propria dezvoltare strategică a altor companii. Beneficiarii Școlii de Jurnalism Media FEM vor fi informați despre avantajele învățării pe tot parcursul vieții și vor fi orientați către programe de formare profesională continuă. După încheierea finanțării, școala va continua să ofere servicii de formare profesională, acestea fiind una dintre direcțiile strategice de dezvoltare.