Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

10 opţiuni de joburi pe care ţi le oferă o şcoală de televiziune

“Fii ce vrei tu, nu ce vor ei” este mai mult decât un slogan. E o atitudine, o stare de spirit! Noi credem cu toată convingerea că nimic nu poate sta în calea unor oameni bine pregătiți profesional, perseverenţi, încrezători în ceea ce şi-au propus să devină. Așa că, la Media FEM, nu căutăm doar să instruim un număr de oameni pentru profesiile ce li se par interesante în televiziune, ci vrem să formăm candidați de succes, competitivi pe piața muncii, pentru o serie de joburi conexe.
Cum facem asta? Am pus la punct alături de profesorii noştri o strategie bazată pe realitate, am construit un program de studiu adaptat nevoilor celor care se înscriu la o școală media și am gândit cursurile în așa fel încât studenților să li se ofere nu doar informații despre practicarea unei meserii, ci opțiuni cât mai variate de exprimare profesională.
Nu ne limităm la a instrui oameni să citească ori să scrie bine o știre, vrem ca aceia care termină, de exemplu, cursul de reporter-prezentator, să stăpânească noțiunile și procedeele care să le permită să profeseze cu succes în majoritatea meseriilor ce necesită o pregătire de bază editorială. Aceeași abordare o avem și față de cursurile de editor imagine și cameraman – fotoreporter.
Depinde în mod categoric de fiecare student cum abordează aceste cursuri. Din partea noastră, ai o promisiune: te vom ajuta să îți identifici și să îți dezvolți abilitățile, astfel încât să ajungi să faci meseria care te pune cel mai bine în valoare. Cea pe care îți poți construi o carieră. Opţiunile sunt nelimitate, Şcoala Media FEM îţi deschide uşa către o serie de meserii alternative celor din televiziune:

1. Purtător de cuvânt
Nu puţini sunt reporterii sau prezentatorii care de-a lungul timpului au devenit purtători de cuvânt ai guvernului, ai unor ministere sau ai unor instituţii publice. Depinde doar de determinarea ta pentru a reuşi şi de a-ţi alege o carieră care să-ţi aducă atât satisfacţii profesionale, cât şi personale.

10 joburi - 1

2. Producător AV în publicitate
Producător AV în departamentul de producţie al unei agenţii de publicitate. Vei organiza şi coordona producţia AV şi fotografică realizată de agenţie sau poţi coordona adaptarea unor spoturi la piaţa românească.

10 joburi - 2

3. Realizator “making of” în industria filmului
Realizator “making of” pentru filmele turnate în România (dar nu numai). Vei face parte dintr-o echipă care realizează materiale de tip “making of”, “behind the scenes” etc. Această echipă nu este formată din oamenii care lucrează la film, ci din oameni care trebuie sa surprindă tot procesul de producţie al filmului respectiv. Deşi poate fi o muncă obositoare, este cu siguranţă plină de oportunităţi.

4. Producător freelancer evenimente
Producător freelancer pentru evenimente de familie sau business. Majoritatea celor care filmează la nunţi, botezuri sau evenimente corporate (de exemplu petreceri) nu au niciun fel de studii. Aplică ceea ce ai învăţat la Media FEM şi vei aduce un aer proaspăt acestor producţii care de obicei sunt anoste şi urmează aceleaşi tipare învechite.

 

5. Jurnalist freelancer
Ca jurnalist freelancer poţi realiza propriile materiale, având libertatea de a-ţi alege subiectele care te pasionează şi le poţi livra fie televiziunilor, fie unor publicaţii media interesate. Vei putea astfel să lucrezi fără constrângerile editoriale specifice unor instituţii media.10 joburi - 4

6. Redactor, editor, producător emisiuni de ştiri, de divertisment etc.
Redactor, editor sau producător de emisiuni în cadrul unor companii independente, care ulterior livrează producţiile, marilor televiziuni. Toate aceste joburi îţi vor fi accesibile odată ce vei învăţa la Media FEM una dintre meseriile: reporter-prezentator, cameraman-fotoreporter sau editor imagine.

7. Vlogger
Este foarte simplu să-ţi faci un blog video, fără să ai nevoie de prea multe resurse. Poţi aborda o mulţime de subiecte, în funcţie de aptitudinile tale sau de nevoia de pe piaţă.

8. Cameraman, editor imagine, reporter, producător în departamentul AV al instituţiilor publice
Instituţii ca Poliţia, Pompierii, SMURD-ul, Armata, au echipe care filmează evenimente speciale din aria lor de activitate. Cu oricare dintre cele trei meserii învăţate la Media FEM poţi aplica la un astfel de job.

9. Editor de imagine freelancer
Poţi colabora cu agenţii, case de producție sau cameramani freelanceri pentru a edita materialele filmate de aceştia.

10. Cameraman sau editor de corporație
Poți lucra în departamentul de marketing al unei mari companii.
Poţi filma şi edita evenimentele corporate sau poţi să fii consultant pentru producţiile externalizate.

“Fă ceea ce-ţi place cu adevărat şi nu vei mai munci nicio zi din viaţa ta!” Confucius

FII CE VREI TU, NU CE VOR EI!

 

sursa foto 1  sursa foto2  sursa foto 3  sursa foto 4 sursa foto 5  sursa foto 6  sursa foto 7  sursa foto 8  sursa foto 9  sursa foto 10