Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Diana Gândilă, un foto-videograf pasionat de filme şi criminalistică

„Ca să o iau de la începutul începutului, prima data mi-am dorit să fiu fotomodel. Nu s-au aliniat astrele în direcția aia, așa că, după ce terminam orele din școala generală, pierdeam vremea prin parc, împreună cu cea mai bună prietenă de-atunci. Ne făceam poze reciproc și consumam o groază de filme foto, spre disperarea părinților. În liceu am primit primul meu aparat digital și am continuat să fac fotografii cu tot ce prindeam interesant (credeam eu): de la autoportrete până la poze cu papuci-animal în diverse ipostaze.

De camera de filmat m-am îndrăgostit ceva mai târziu. A fost ca în relațiile alea care încep prin realizarea faptului că lui X îi place de tine, așa că începi să te uiți și tu mai atent la respectivul. Mai exact, trebuia să aleg o facultate și nu mă vedeam făcând altceva: fotografie sau film. Fotografia fiind prima dragoste, am decis să-mi permit libertatea de a o practica pe bani doar în proiectele care îmi plac cu adevărat.

După facultate, decizia a venit de la sine. În cei 4 ani, am fost pregătiți pentru a deveni regizori, scenariști, editori sau oameni de imagine. Când am intrat la facultate voiam să fiu regizor, dar acum știu că mi-e mult mai drag să fac montajul și/sau să semnez imaginea. Mai departe? Sunt deschisă la tot felul de proiecte. Cel mai mult, momentan, mă atrag clipurile muzicale.

Omul de video trebuie să fie curios și perfecționist. Doar să nu o dea în prea mult perfecționism, atunci nu mai e mulțumit de nimic din ce face.”

SURSA:

http://www.iqads.ro/articol/30256/diana-gandila-foto-videograf-pasionata-de-criminalistica-si-filme-europeano