Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Jurnalişti pe cont propriu: Elena şi Cosmin în redacţia-melc

s62Dacă în fiecare meserie ar exista o ofertă de nerefuzat, pentru jurnalism aceasta ar fi cu siguranță libertatea în forma ei absolută: de exprimare, dar mai ales de mișcare. Într-o lume a orașelor aglomerate, populate de o societate bazată pe consum, a programului de la 9 la 5, a gadgeturilor și a clădirilor impersonale de birouri cu ste de cubicule și geamuri mari de sticlă care să întrețină iluzia, există totuși oameni care aleg un stil de viață diferit, considerat de unii inedit și pe care mulți dintre noi nu s-ar gândi sau nu ar avea curajul să-l adopte.

Este și cazul jurnalistei Elena Stancu și al lui Cosmin Bumbutz, fotograf independent, care formează de câțiva ani un cuplu și care în 2013 au renunțat la locuința închiriată în care stăteau în București, s-au urcat în autorulota pe care și-au cumăărat-o și au plecat în lume să/și facă meseria. O meserie în care cei doi se completează la fel de bine ca și în viașa personală.

s61Cosmin lucra ca fotograf independent de mai bine de 20 de ani, dar Elena era redactor-șef adjunct la revista Marie Claire România. În 2013, Elena a renunțat la serviciu în favoarea muncii de freelancer, după ce a obținut împreună cu Cosmin o bursă în jurnalism. Centrul Rosalynn Carter și Centrul pentru Jurnalism Independent le-au oferit 5.000 de euro pentru un an de zile în care să facă materiale despre violența cu care unii dintre părinții din România își tratează copiii. Așa au decis să plece în țară în căutare de subiecte. În paralel cu materialele pe care le realizează pentru bursă, cei doi mai sunt implicați și în alte proiecte și realizează articole pe diverse teme, unele putând fi accesate pe site-ul lor, Teleleu.eu.

Le puteți citi povestea aici.